Reis, eerste indrukken en kennismaking

Door: DvdH

Blijf op de hoogte en volg Dirk

05 Juni 2008 | Roemenië, Galaţi

Zo, bij deze een eerste bericht vanuit het mooie Roemenie.

De vlucht was prima, ondanks anderhalf uur vertraging. De onweerbui van maandagavond had zijn invloed op de geplande starttijden, evenals de bom uit WOII die gevonden was op één van de startbanen. Maar goed, ik was toch niet echt uitgeslapen, dus het wachten was geenszins saai. ;-)

Eenmaal aangekomen in Boekarest stond Vali, de taxichauffeur, op me te wachten met een mooi bordje, al zeg ik het zelf: Mr. Dirk van den Hoogen. :-) In dezelfde vlucht bevond zich ook een klant van DMT, dus 10 minuten later zaten we met z’n drieën in de auto. In de 3,5 uur die volgden heb ik mijn eerste wisselende indrukken op kunnen doen van het land. Van dikke auto’s die snoeihard links dan wel rechts voorbij scheuren, tot paard en wagen waarvoor iedereen in de remmen moet. Van wegen waarop de bmw waar wij in zaten makkelijk de 160 passeert, tot wegen die je niet eens een weg kan noemen. Van kaal, dor en plat, tot groen, kleurrijk en gebergte. En van grijze flatgebouwen, tot prachtige kerkjes.

Toen ik in Galati aankwam was het inmiddels 22 uur. Ik werd ontvangen door Piet, de manager van het bedrijf, en een aantal studenten van Aiesec. We hebben een lekker hapje gegeten en kennis kunnen maken. Hierna werd ik naar mijn appartement gebracht, welke super bleek te zijn. Het is eigenlijk een best oud complex, maar vorig jaar is een vijfde verdieping toegevoegd, en je raadt het al, daar zit ik dus. :-) Voor de foto’s: http://picasaweb.google.nl/hoogendirk/Roemenie
Je ziet mijn keukentje (met oven, magnetron en gasfornuis), badkamer en mijn kamer welke twee verdiepingen telt. Er is zelfs een strijkijzer en –plank, een stofzuiger en binnenkort krijg ik internet en een wasmachine. :-D Op 1 van de foto’s van het uitzicht kan je de Donau zien tussen de andere flats door.

De volgende dag kreeg de klant die ik eerder noemde een rondleiding langs een aantal fabrieken, en ik kon mooi aansluiten. Vervolgens ben ik met mijn coach (van Aiesec) wat gaan winkelen. Ik had sportschoenen nodig, aangezien een aantal werknemers van DMT elke woensdag een potje gaan voetballen. Ik wist dit al voordat ik vertrok, maar ik had mijn koffer maandag verkeerd gewogen, waardoor hij dinsdagochtend 10 kilo te zwaar bleek. Twintig euro per extra kilo is dan toch aardig wat geld, en dus waren onder andere mijn sportschoenen de pineut. Nadat ik ook mijn koelkast gevuld had bleek het voetballen niet door te gaan en hebben we met een man of 10 een terrasje gepakt en lekker gedineerd. Wel iets te veel knoflooksaus op, wat ik nu nog kan proeven, maar gelukkig ben ik niet de enige. :-)

Voor degene die nog niet echt weten bij wat voor een bedrijf ik nu eigenlijk werk, en wat Aiesec is, daar zal ik de volgende keer wat over vertellen.

Voor nu: Pa (spreek uit: paa, vertaling: Daag!) :-)

P.S. Ik wil bij deze iedereen nog even bedanken voor de smsjes en mailtjes. Ik heb niet de kans gehad om op iedereen te reageren, maar dat wordt wel begrepen denk ik. ;-)

• 05 Juni 2008 - 09:44

Tonny/Daddy:

He kerel, Dat ziet er allemaal prima uit. BMW, mooi flatje, koelkast vol, ballen, eten en drinken.
    Ben benieuwd naar de indrukken van de werkplek.
    De mazzel.

• 05 Juni 2008 - 09:47

Marjon:

Hey Dirk,

Woow, op de foto's te zien ben je echt een bofkont! Ziet er mooi uit allemaal. Fijn dat je goed bent aangekomen en dat alles goed gaat. Ben beniewd naar je volgende verhaaltje..

Kus!

• 05 Juni 2008 - 10:21

Carlijn:

hee Broertje!

Wat een leuk verhaaltje en leuke foto's.! papa kwam al enthausiast aan maar wist weer eens niet hoe hij de foto's moest openen;) dus heb ik gedaan!! Maar mooie kamer,, dat zit alvast goed! dalijk theorie!:| we smssen en mailen nog;)!
    liefs..

• 05 Juni 2008 - 10:41

Tilly:

Hallo Dirk
    Ik hoor dat het goed gaat!! Gelukkig want ik mis je wel !! kus en groetjes, je moeke !!

• 05 Juni 2008 - 10:51

Frank (UK):

Dirk!

Maestro dat ziet er goed uit en ik ben nu al tevreden over je schrijfstijl, keap it up!

Ik wil heel veel weten van het bedrijf, maar weinig van Aiesec, het is al erg genoeg dat ons halve dispuut bestaat uit die lui ;-)

Ow, leuke fotos (haal die punt even uit je weblink aan het einde, anders doet ie t niet), maar volgende keer je bed even opmaken he ;-)

Het land klinkt erg interessant, met die verschillen tijdens het rijden, de landschappen, etc!

Cheers!
    Frank

• 05 Juni 2008 - 10:52

Frank:

keep it up (uiteraard)

• 05 Juni 2008 - 11:30

Daniëlle:

Hallo meneer,

Nou gelukkig is je aankomst daar iig goed verlopen! Dat hebben ze ff mooi voor je geregeld! Succes met alles en ik lees wel hoe het allemaal verder verloopt, ben benieuwd!

xx Daan

• 05 Juni 2008 - 16:55

Ad En Marion:

hoi dirk,

komt goed dat zien we wel
    veel voetballen
    zodat je fit bent voor het nieuwe seizoen

fan

• 05 Juni 2008 - 20:55

Hudy En Tomas:

Ha die Dirk,
    Ziet er goed uit allemaal! Ik was te laat om je 'n goede reis te wensen. Hele fijne tijd daar!
    Wij blijven je volgen.
    Liefs Tomas en Hudy

• 05 Juni 2008 - 20:59

Pieter:

Hey Dirkus!

Veel plezier daar he! Je moet eens aan die AIESEC gasten vragen hoe die kamers eruitzien waar ik in zat :)

groet,
    Pieter

• 06 Juni 2008 - 09:30

Eefke:

Hey Dirk,
    dat ziet er allemaal zeer goed uit aan de foto's te zien..
    Je hoeft je in ieder geval niet te vervelen, winkelen, voetballen, terrasje..
    Veel plezier en we wachten op je volgende verhaal!
    xx Eefke

• 06 Juni 2008 - 11:06

Nomie:

Hey Dirk,

Leuk verhaal! Laat ze met voetballen maar wat zien :)! Fijn weekend!

Liefs xxx

• 06 Juni 2008 - 17:43

Brechtje:

Nou dirk, je appartementje ziet er zeker zeer relaxed uit! Ontzettend veel plezier daar!
    Kus brechtje

• 07 Juni 2008 - 16:57

Oma:

Lieve Dirk,
    Gaat het goed met jou ?
    Ik heb alles gelezen, het is geweldig, groetjes en vele kusjes van oma!!

• 08 Juni 2008 - 10:27

Tina:

Ha Dirk,

Hoe is het? Is het daar ook mooi weer?
    Wat leuk dat je er al meteen foto's op hebt gezet! volgens mij heb je een super mooi uitzicht! Hee Dirk, heel veel plezier en de groeten van Bart.
    Kus Tina

• 08 Juni 2008 - 10:34

Joris:

He Dirk, ben je er bij 27 juni? Feest van Gerard? Ik kan in je verhaal trouwens niks terug lezen over biertjes drinken op het strand....

• 08 Juni 2008 - 10:34

Joris:

• 08 Juni 2008 - 14:59

Yvon:

Ha die Dirk,
    Dat gaat goed daar met jou! Mooie flat heb je daar. Leuk om te lezen wat je meemaakt daar.Ik ga het zeker allemaal volgen. Geniet ervan!
    Liefs Yvon en de rest van de familie