Gezelligheid, dan toch kaal en een fietstocht

Door: DvdH

Blijf op de hoogte en volg Dirk

16 Juni 2008 | Roemenië, Galaţi

Dag trouwe lezers en lezeressen,

De tweede week is voorbij gevlogen, en ik heb jullie weer wat te melden. ;-)

Afgelopen week is het op het werk erg druk geweest. Ik heb inmiddels een groot gedeelte van de werknemers gesproken, en er is de komende tijd genoeg te doen.
Vrijdag werd traditioneel afgesloten met de vrijdagmiddagborrel. Er is een flinke tv aanwezig op het werk, maar geen kabel. Aangezien Roemenie en Nederland speelden, moest er natuurlijk iets geregeld worden om de wedstrijd te kunnen zien. Uiteindelijk is ervoor gekozen om een kabel van 40 meter aan te schaffen, en deze tussen het tegenover liggende hotel en ons terras te hangen. Erg ingenieus en het begin van een mooie avond. ;-) Na de wedstrijden, en de nodige drank, heb ik het nachtleven van Galati verkend met een aantal Aiesec’ers, rond 4 uur was het mooi geweest en lag ik in mijn bedje.

Dan zaterdag. Ik zat er al een tijdje aan te denken om al mijn haar maar eens van mijn hoofd te laten scheren, en zaterdag is dit dan eindelijk gebeurd. :-) Een collega bood me aan om dit te doen, ik heb toegezegd, en jullie kunnen het proces en het resultaat zien op het filmpje en de foto’s. Ik ben niet ontevreden, en ik moet zeggen dat het erg relax is om een kale kop te hebben! :D
Verder was er zaterdag een minder prettig moment. Ik had al vernomen van andere studenten, die hier eerder geweest zijn, dat op een andere manier afscheid genomen wordt van overledenen. Dit weekend heb ik dat dus daadwerkelijk zelf gezien. Nadat iemand overlijdt kunnen de nabestaanden drie dagen afscheid nemen van deze persoon. Vervolgens wordt de betreffende man of vrouw in een open kist naar de begraafplaats gereden. Ik passeerde deze stoet en zag, in dit geval de overleden man, liggen in zijn kist. Ik moet zeggen dat ik zijn groen gekleurde gezicht niet snel zal vergeten, en dat is niet echt een positieve opmerking! :S

Vervolgens de laatste dag van het weekend. Dezelfde collega die me aangeboden had om als kapper te fungeren, heeft me de omgeving van de stad laten zien. Hij heeft zelf een fiets, en ik kon de fiets van het bedrijf lenen. Dit was helemaal geen straf, wat je ook wel op de foto kunt zien. Het is een aardig nieuwe mountainbike, waarvan zelfs het achterlicht gaat branden als je in de remmen knijpt. :-) Rond 12 uur zijn we op de fiets gestapt, waarna we met de veerboot de Donau over gestoken zijn. We hebben ongeveer 4 uur rond gereden, wat weer mooie foto’s opgeleverd heeft.

’s Avonds was het tijd om een tweede Nederlander te verwelkomen. Herman Broekhuizen loopt de komende 10 weken stage bij een ander Nederlands bedrijf, hier in Galati. Hij blijft de komende dagen bij mij logeren, totdat zijn appartement geregeld is. Tof dat er nu twee gasten zijn die de kroeg oranje kleuren. ;-)

Ten slotte ben ik erachter gekomen dat de meeste vrouwen hier geen BH’s dragen, aangezien het daar simpelweg te warm voor is, en dat dit niet altijd even smakelijk is. ;-) Dat er eigenlijk helemaal geen plaats is voor fietsers op de wegen, maar dat je, als je op het trottoir fietst, aangehouden wordt en toch maar gewoon tussen de auto’s moet gaan fietsen die aardig hard voorbij razen. En dat de vele straathonden hier toch eigenlijk best lief zijn voor mij, en zelfs de vele straatkatten met rust laten. :-)

Pa pa!

• 16 Juni 2008 - 08:11

Daniëlle:

Hallo meneer,

Dat is wel even wennen jij met een kale kop! Dat zal idd wel relax zijn, dat scheelt wat tijd 's morgens nu je je kapsel niet hoeft te fatsoeneren ;-)! Zo te horen heb je het daar erg goed naar je zin, maar ik had ook niet anders verwacht. Gelukkig heb je er een oranje fan bij, dan hoef je morgen niet in je eentje tussen alle Roemenen te staan. Succes!

xx Daan

• 16 Juni 2008 - 08:23

Cecile:

Hey Dirk,

Whaha als ik iets niet van je had verwacht is het dat je je hoofd kaal zou scheren!! En het ziet er eigenlijk ook nog best prima uit.. ;)

Wat leuk dat je een logee krijgt! Altijd gezellig.. :D En dan kunnen jullie samen Nederland aanmoedigen morgen!

Enjoy!

Liefs, Kxs,
    Cecile

• 16 Juni 2008 - 09:43

Foxie:

Hello Dirk,

Haha, ik vind het wel cool! Wel even wennen ja..
    Fijn dat alles goed gaat en dat er daar genoeg mensen zijn die je een beetje wegwijs kunnen maken. Nu straks aan jou de beurt bij Herman:) Heeft ie ook een brulshirt? Veel plezier maar weer!

Kus!

• 16 Juni 2008 - 10:09

Herman:

Hey Dirk,

Ook druk aan het werk? :P Ik ben ook al gelijk mijn eerste dag druk aan het mailen.
    Leuk om te lezen dat je blij bent met nog een Hollander :P Met onze Oranje shirts lusten we die Roemenen rauw. (helaas geen brulshirt)

Ik ga maar weer eens echt aan het werk!

Herman

• 16 Juni 2008 - 16:54

Tonny:

Lekker he, zo'n ongecompliceerd kapsel. Scheelt behoorlijk wat tijd voor jou. Bijhouden nou!
    Het sociale leven loopt als een tierelier lees ik wel. Als de opdracht zo ook verloopt...!!??
    Veel (voetbal)plezier de komende dagen/weken.
    De mazzel.

• 17 Juni 2008 - 09:16

Daan:

Dirka!

Zo, heb even flink bijgelezen en sta nu in de mailinglist! Goed om te zien dat woorden in daden worden omgezet en dat je niet bij een of andere foek mie terecht bent gekomen ;-) Je hebt het weer mooi voor elkaar :-)

Veel succes en plezier de komende tijd! Groeten vanuit Yogya,
    Daan

Ps. Kale mensen zijn gaaf!

• 17 Juni 2008 - 09:29

Carlijn:

wow,, dat is even raar,, jij met een kale kop! nja als je thuis bent zal het wel weer aangegroeit zijn? of laat het voortaan zo;)?? Hier gaat alles goed! ook met de poezen en het konijn! haha.. we mailen nog! kusx

• 17 Juni 2008 - 14:31

Nel:

Hey moatje,

Ziet er goed uit man, zal wel ff een dikke terror cd naar je toe sturen ;-) Leuke verhalen, op 't groene gezicht en 't los in de koi dragen na! Veel plezier en succes, ben benieuwd naar je volgende verslag!

Groetjes!!

• 17 Juni 2008 - 14:31

Nel:

Hey moatje,

Groetjes!!

• 17 Juni 2008 - 16:15

Marion:

Hey dirkie!

Tjonge, had nooit gedacht dat je het ook echt ooit zou doen! Ziet er goed uit hoor!
    Geniet ervan daar en blijf ons maar mooi op de hoogte houden.

X Marion

• 18 Juni 2008 - 07:10

Tilly:

Oma zei ;ooo, wat jammer, ooo ,wat jammer, die mooie krullen. Ze was er altijd jaloers op.
    Hopelijk groeien ze weer aan!!groetjes Tilly.

• 18 Juni 2008 - 07:39

Tina:

Dirk, waar is je haar gebleven??
    Ziet er zeer mooi uit! Heel veel plezier met je landgenoot! xx tina

• 18 Juni 2008 - 13:26

Kris:

Dirwwk, zouden we toch alleen doen bij kampioenschap met DAW ;)
    Maar het is verfrissend hoor!
    Ciao

• 19 Juni 2008 - 11:16

Nathalie:

He Dirk!

Ik ontdek nu pas je site, maar beter laat dan nooit he! ;-) Zo te horen heb je het aardig naar je zin daar! Die kapper vond ik wel een beetje dubieus te werk gaan, maar het resultaat mag er zijn ;-) Haha het is een beetje wennen, maar het is wel weer aangegroeit als je terug komt denk :-P

Kus Nathalie

• 19 Juni 2008 - 14:58

Giertje:

haha, je bent kaal...

• 21 Juni 2008 - 12:02

Nicole:

Hey dirk
    alls goed zo te lezen. ik ben nog steeds jalours haha.... nou geniet er nog maar van en ik lees het wel weer...

groetjes kus nicole

• 23 Juni 2008 - 10:50

Maikel V O:

heej gabber
    Leuk om je verhalen zo te lezen. Ik merk dat je het er goed naar je zin hebt! Veel plezier nog en bedankt voor de sleutels ;). grts maikel

• 23 Juni 2008 - 16:09

Lisa:

Heey neefje,

Zo te horen vermaak jij je daar wel..zal wel een hoop tijd schelen ja! Nog heel veel plezier en niet stiekem naar al die vrouwen kijken he:P

Kusjes van je liefste nichtje;)

• 23 Juni 2008 - 21:43

VdB:

Dirka, er is niets mooier dan kaal gaan in het buitenland!

Mooi verhalen, kom ze vrijdag in Boekarest ook maar even onder een biertje vertellen!

Mark